Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Бронзана Ања са Европских игара
Злато за Силађија на Универзијади
Злато за Силађија на Универзијади
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе
Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Previous Next
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Ања Цревар сребрна на YOG 2018 Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Бронзана Ања са Европских игара Бронзана Ања са Европских игара
Злато за Силађија на Универзијади Злато за Силађија на Универзијади
Веља Стјепановић бронза у Дохи Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе Велимир Стјепановић првак Европе

На затвореном базену СЦ „Нови Београд“ од 4. до 6. августа 2017. године одржаће се Летње појединачно и екипно државно првенство Србије за јуниоре и у апсолутној конкуренцији.

Такмичење је појединачно и екипно, траје три (3) дана и састоји се из шест (6) делова, три преподневна и три поподневна. Преподневни делови такмичења почињу у 10:00, а поподневни делови такмичења почињу у 17:00.

Пошто је ово једно од најважнијих догађаја летње такмичарске сезоне у нашем спорту, позивамо све медије и ширу јавност да пливачима пруже подршку коју они својим радом и заслужују.

Улаз је слободан и надамо се да ће овај, по свему позитиван и свима доступан догађај бити инспирација како садашњим, као и будућим младим пливачким шампионима.

 

У ''А'' финалу плива првих осам (8) најбоље пласираних пливача из квалификација без обзира на категорију, док у ''Б'' финалу пливају такмичари који су у квалфикацијама изборили пласман од 9-16 места без обзира на категорију.

Квалификације се пливају у свим индивидуалним дисциплинама такмичарског програма без обзира на број пријављених такмичара изузев у штафетама и дисциплинама 800м слободно и 1500м слободно где се групе формирају по пријављеним резултатима. Група са најбољим пријављеним резултатима плива у послеподневном (финалном) делу док све остале групе пливају у преподневном (квалификационом) делу такмичења. Укупан пласман се одређује након пливања последње (најбрже) групе у послеподневном делу. Пре подне се пливају штафете у јуниорској конкуренцији, а после подне само штафете у апсолутној категорији без квалификација. У А и Б финала могу да се квалификују сви узрасти.

Медаљама ће се наградити такмичари који су се у оквиру своје категорије пласирали као први, други и трећи у свим индивидуалним дисциплинама и штафетама. Најбоље пласиран такмичар у својој дисциплини и штафети стиче звање „Првак Србије“. У категорији јуниора одређивање пласмана и додела медаља ће се вршити посебно за годишта млађих јуниора: мушкарци 2001. и 2002. годиште, жене 2002. и 2003. годиште и старијих јуниора: мушкарци 2000. и 1999. годиште, жене 2001. и 2000. годиште.

Медаљама ће се наградити такмичари који су се у оквиру своје под- категорије јуниора пласирали као први, други и трећи у свим индивидуалним дисциплинама, док су штафете и екипни пласман затворени за целу категорију јуниора (млађи и старији јунири заједно).

Бодовање за екипни пласман у свим категоријама се врши ФИНА бодовима. За екипни пласман у апсолутној категорији бодују се само учесници А и Б финала, а за јуниорску категорију пласман од 1-16 места у преподневном делу програма. За најуспешнију јуниорску екипу, као и најуспешнију екипу у апсолутној категорији се проглашава екипа чији пливачи остваре највећу вредност укупног збира ФИНА бодова.

За најбољег пливача и пливачицу на првенству, у свакој категорији, се проглашавају такмичари са најбољим оствареним резултатом по ФИНА бодовима.

Званичан тренинг пред такмичење је организован 03.08.2017. године од 18 до 20 сати.

 Видимо се на "једанаестом", добродошли!