Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Нина Станисављевић освојила сребро на Европском олимпијском фестивалу младих и поставила нови рекорд такмичења на 50 краул
Нина Станисављевић освојила сребро на Европском олимпијском фестивалу младих и поставила нови рекорд такмичења на 50 краул
Злато и сребро за Чабу Силађија на Фина Светском купу
Злато и сребро за Чабу Силађија на Фина Светском купу
Бронзана Ања са Европских игара
Злато за Силађија на Универзијади
Злато за Силађија на Универзијади
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе
Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе
Previous Next
Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а Алекса Бобар, бронзани на 100 слободно са ЕЈОФ-а
Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству Бронзана медаља за Ању Цревар на Светском јуниорском првенству
Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију Себастиан Сабо до европске бронзе за Србију
Ања Цревар сребрна на YOG 2018 Ања Цревар сребрна на YOG 2018
Нина Станисављевић освојила сребро на Европском олимпијском фестивалу младих и поставила нови рекорд такмичења на 50 краул Нина Станисављевић освојила сребро на Европском олимпијском фестивалу младих и поставила нови рекорд такмичења на 50 краул
Злато и сребро за Чабу Силађија на Фина Светском купу Злато и сребро за Чабу Силађија на Фина Светском купу
Бронзана Ања са Европских игара Бронзана Ања са Европских игара
Злато за Силађија на Универзијади Злато за Силађија на Универзијади
Веља Стјепановић бронза у Дохи Веља Стјепановић бронза у Дохи
Веља Стјепановић поново првак Европе Веља Стјепановић поново првак Европе
Велимир Стјепановић првак Европе Велимир Стјепановић првак Европе

Водећи рачуна првенствено о здрављу и добробити свих наших чланова, Пливачки савез Србије отказао је све спортске манифестације, такмичења, припреме, догађаје, кампове, састанке или било које друге прилике због којих би појединци били у прилици да путују и бораве у затвореном простору.

 

14.марта 2020. године Влада Републике Србије донела је Одлуку о проглашењу епидемије болести Ковид-19 и позвала све на ограничено кретање у наредном периоду, позивајући се на ризик од коронавируса и забранила окупљање у затвореном простору. Ово укључује избегавање непотребних кретања, путовања и друштвених посета. Забрана такође  укључује тренинге и било каква окупљања на затвореном.

У светлу тренутне ситуације, након раније отказаног Отвореног првенства Србије 2020 и Зимских појединачних и екипних првенстава Србије у пливању  за пионире и за кадете, која неће бити одржана у другим датумима, Пливачки савез Србије обавезује све своје  чланице на отказивање свих такмичења у организацији пливачких удружења, а која су календару ПСС до даљњег. Одлука о отказивању такмичења ће се континуирано преиспитивати на основу података здравствених и владиних институција.

Последично, стављају се ван снаге сви рокови, датуми и поступци квалификација за међународна такмичења и кампове ПСС до даљњег, а како је ванредна ситуација проглашена у Србији ванредна и у смислу да се околности често мењају, наставићемо да поштујемо и пратимо савете Владе, надлежних институција и јавних здравствених институција како бисмо обезбедили најбоље услове за све укључене у систем спорта.

Када будемо имали прилику да проценимо одрживост програма и изводљивост одржавања манифестација и кампова обавестићемо пливачку и ширу јавност о ажурираном процесу квалификација.

 Подсећамо на савете Министарства здравља https://covid19.rs/ 

  • Често перите руке сапуном и водом (у трајању најмање 20 секунди) или користите средство за дезинфекцију на бази 70% алкохола.
  • Избегавајте блиски контакт са особама које имају повишену температуру, кијају и/или кашљу.
  • Избегавајте поздрављање руковањем и љубљењем, а са саговорницима одржавајте раздаљину од најмање једног метра.
  • Ако кашљете или кијате прекријте уста и нос надлактицом или папирном марамицом. Марамицу одмах баците у канту за отпатке са поклопцем и оперите руке.
  • Често проветравајте просторије у којима боравите.
  • Избегавајте окупљања са већим бројем људи у затвореном простору.
  • Не узимајте антибиотике на своју руку.
  • Маску користите само ако кијате или кашљете или уколико негујете болесне.

Достављамо и превод савета Светске пливачке федерације - ФИНА, које је доставила свим својим чланицама - Covid-19 Фина савети 

Пливачки савез Србије, заједно са свим спортским организацијама, дубоко је погођен тренутном ситуацијом. Знамо колико напорно раде сви наши спортисти и тренери да би се спорт наставио, али смо истовремено свесни да тренутна ситуација надилази спорт. Сви смо одговорни за јавно здравље и учинићемо све што можемо како бисмо подржали то и током тренутне пандемије.

 

Ако имате додатних питања, обратите се на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.