Latest

The latest news from the Joomla! Team

 

У складу са прописаним нормама национални селектор саставио je списак чланова репрезентације Србије за такмичење Европско првенство у пливању 2021 које ће се одржати у Мађарској, у граду Будимпешта од 10. до 23. маја о.г.

 По истеклом прописаном року, водећи рачуна о циљевима ПСС и што бољим наступом репрезентације, селектор Беретић саставио је списак репрезентације Србије за ово такмичење:

 

Пливачки клуб "11. Април" из Београда позива пливачку и ширу јавност на међународни митинг "Велика награда 11. Априла и Меморијал Александар Латинић - Шуки" који ће се одржати у Београду на базенима СЦ "Нови Београд" од 10. до 11. априла 2021. године.

Велика награда 11. Априла је квалификаторно такмичење за остваривање норми за ОИ 2020 , а детаље о оба такмичења можете прочитати овде.  

 

 

Пливачки савез Србије,  под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије у Београду у Националном тренажном центру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку наставља серију Развојних кампова. Поштујући све прописане мере заштите у периоду од 06. до 09. априла 2021. године на олимпијском пливалишту на Кошутњаку национални селектор др Игор Беретић вршиће тестирање и специфичан рад у малом са селектованим пливачима по посебном програму и режиму рада. 

ЛЕН (Европска пливачка федерација) и локални организатори, Мађарски пливачки савез и надлежне државне институције Мађарске, после пажљивог разматрања свих могућности, услед тренутне пандемијске ситуације и свих предвиђених питања повезаних са организацијом догађаја са масовним учешћем у размерама Европског мастерс првенства, водећи рачуна о здрављу свих учесника, били су приморани да донесу одлуку да откажу Европско мастерс првенство које је било планирано да се одржи у Мађарској у граду Будимпешта од 22. маја до 06. јуна о.г. Како у саопштењу пише, организатори и надлежне државне институције сматрају да је немогуће створити и управљати Covid-сигурним окружењем за неколико хиљада спортиста учесника мастерс првенства и то  углавном појединаца.

На самом крају саопштења наглашено је да отказивање Европског мастерс првенства не утиче на организацију Европског првенства у пливању, синхроном пливању и скоковима у воду овог маја, са свим неопходним и препорученим здравственим и санитарним мерама како би се обезбедила потпуна сигурност спортиста, званичника тимова, судија и свих укључених у организацију догађаја.

У светлу тренутне ситуације, по ублажавању мера надлежних институција и јавних здравствених институција утврђено је да су се стекли услови за организовање Развојног кампа ПСС и у 2021. години. Након процене одрживости програма и изводљивост одржавања кампа, национални селектор Пливачког савеза Србије утврдио је почетком године критеријуме за учешће на Развојним камповима ПСС у 2021. години, које можете прочитати овде.

 

Репрезентативац Србије Чаба Силађи приредио је пар упадљивих трка у Француској на такмичењу FFN Golden Tour Camille Muffat и показао да га недостатак конкуренције и такмичења у протеклој години није спутао.

Чаба је у дисциплини 50 метара прсним стилом са временом 27.37 био први у А финалу и то испред Холанђанина Арноа Каминге (27.45) и Аустријанца Кристофера Ротбауера (27.90).

Трку на 100 метара прсно Чаба је завршио други са временом 01:00.81. Први је био Арно Каминга из Холандије (59.20), а трећи Андријус Сидлаускас из Литваније (01:00.91).

Браво Чаба!!

Све резултате са овог такмичења можете прочитати овде.