Latest

The latest news from the Joomla! Team

 

Сусрет репрезентрација Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Словеније, Бања Лука, Босна и Херцеговина, 25 - 26.3.2017.

По истеку прописаних рокова, тј. по завршеном квалификационом такмичењу Отворено првенство Србије 2017, у складу са усвoјеним нормама ПСС обавештавамо Вас да је национални селектор гдин. Дејан Пејиновић саставио репрезентацију за такмичење Сусрет репрезентација које ће се одржати у Бања Луци у Босни и Херцеговини од 25. до 26. марта 2017. године:


На Зимском појединачном и екипном првенству Србије у пливању у кадетској категорији које се одржало у Бечеју од 11. до 12. марта 2017. године наступило је 265  такмичара узраста од 11 до 13 година. Од тог броја двадесетак њих имало је тегобе манифестоване у виду мучнине и дијареје. Сви су одмах лекарски прегледани и мада није била у питању нека масовна појава затражен је и налаз санитарне инспекције. Напомињемо да ни једно дете није задржано на било каквом лечењу или испитивању.
Пошто се налази надлежних служби тек очекују Пливачки савез Србије не жели да их прејудицира и нагађа, већ жели да потврди да није у питању масовна појава која би била основ за било какво узнемиравање јавности.
Још једном бисмо желели да се захвалимо граду Бечеју који се показао као одличан, али, на жалост, још увек редак пример локалне самоуправе која у спортском смислу негује праве вредности и својим грађанима и омладини омогућује пливање као основ културе живљења и здравља.

Отворено првенство Медитерана, Марсеј, Француска, 3-5.03.2017.

Наша јуниорка Ања Цревар са Отвореног првенства Медитерана које се одржава у Француској од 3. до 5. марта 2017. године доноси 3 норме за Светско првенство у пливању и нови национални рекорд.

Ања је у дисциплини-краљици 400м мешовито освојила сребрну медаљу са временом 4:41,96 и још једном потврдила А норму за Светско првенство у пливању.

Б норму је потврдила и у дисциплини 200м мешовито у којој је заузела 3. место са временом 2:15,56, а у дисциплини 200м делфин је поставила нови државни рекорд у апсолутној категорији за девојке са временом 2:13,22 и испливала Б норму за Светско првенство у пливању које ће се одржати о.г. у Будимпешти.

Честитамо Ања!

 

Пливачки савез Србије у складу са календаром такмичења за 2017. годину на базену СЦ "Нови Београд" у Београду организује

Отворено првенство Србије од 17. до 19. марта 2017. године.

 

 

Пливачки савез Србије у сарадњи са Установом за спортску и културну активност омладине „Бечеј“ Младост на базену СЦ "Младост" у Бечеју организује

Појединачно и екипно првенство Србије за кадете 11. и 12. марта и

Појединачно и екипно првенство Србије за пионире 25. и 26. марта 2017. године.

Бечеј се показао као одличан пример локалне самоуправе која у спортском смислу негује праве вредности и својим грађанима и омладини омогућује пливање као основ културе живљења, здравља и надамо се масовније такмичарске активности.

Пливачки клуб "Полет" из Сомбора и Пливачки савез Војводине организују Полет Куп 2017 и Отворено првенство Војводине на базену СЦ "Мостонга" у Сомбору 25. и 26. фебруара 2017. године.

Пропозиције можете преузети овде, а више о такмичењу можете сазнати na http://www.vojvodina-swim.org/