Latest

The latest news from the Joomla! Team

1. септембра одржаће се Отворено регионално првенство централне Србије за најмлађе категорије. Приређивач првенства је Пливачки савез централне Србије.

Првенство се одржава у складу са ФИНА правилима пливања и др. општим актима ПСЦС и ПСС.

Такмичење ће се одржати на градском базену "Ада" у Ћуприји. 

Пливачки клуб "Фока" из Крагујевца са жаљењем обавештава пливачку и ширу јавност да због техничких разлога отказују организовање међународног митинга "Летњи куп Фоке 2018".

 

Пливачки клуб "Бјелица" из Врбаса 18. августа 2018. године организује међународно пливачко такмичење "Бјелица Куп" на отвореном базену СФК "Врбас" у Врбасу.

Више о такмичењу можете прочитати овде.

Трећег дана Европског првенства у Глазгову за Србију су наступали млади сениори Никола Аћин и Ања Цревар.

Ања је у дисциплини 200м делфин остварила пласман у полуфинале и коначно 13. место, са 2:13.50.

Никола Аћин је наступио у дисциплини 100м леђно и са 56,59 остварио 42. место.

Лен је управо дала изјаву за јавност да су током такмичења имали техничких проблема са опремом за електронско мерење времена.

Највећим и најбогатијим пливачким нацијама Европе Србија конкурише срчаним спојем младости и искуства.

Досадашњи наступи српских пливача оправдали су очекивања. Поносни смо на финала и полуфинала које су изборили млада Ања Цревар на 400 мешовито, Чаба Силађи који је пливао прво сениорско финале у дисциплини 100 прсно, Велимир Стјепановић који се за 200 краул спремао у полуфиналу 100 краул, Вук Челић који је поставио нови национални рекорд на 1500 краул. Фантастичан тимски дух и жеља за тимским успехом Србије поново је мушку штафету 4x100 краул довела у финале и до националног рекорда. Стјепановић Николић, Барна и Ленђер су Србији обезбедили место у самом врху европског пливања.