Latest

The latest news from the Joomla! Team

Четворо репрезентативаца Србије данас завршавају висинске припреме у Турској.

Национални центар у Ерзуруму у Турској био је домаћин нашој екипи од 2. до 25. јануара на првим припремама у текућој години. Ове јануарске припреме су важан почетак припремног циклуса за Олимпијске Игре.

Наши репрезентативци  који имају остварене А норме за ОИ Чаба Силађи и Вук Челић, уз спаринг Уроша Николића и Бориса Лачанског под вођством селектора Игора Беретића одрадили су тронедељни камп високог интензитета у одличним условима и професионалној атмосфери.

Репрезентативац Србије и бивши европски првак Велимир Стјепановић представља Србију овог викенда на међународном такмичењу у Луксeмбургу – Euro Meet 2020 (енгл.).

Веља ће овог викeнда бити први пливач сениорске селекције ПСС који ће започети такмичарску сезону у 2020. години наступом на великом међународном такмичењу са дугом традицијом и квалитетом.  

Он ће на овом такмичењу наступити у 3 дисциплине, у суботу 25. јануара у дисциплини 200 краул и у недељу 26. јануара у дисциплинама 400 краул и 100м краул.

Директне резултате заинтересовани могу пратити овде http://live.swimrankings.net/26920/  

На основу члана 140. Закона о спорту ("Службени гласник РС", бр. 10/2016), Правилника о националној категоризацији врхунских спортиста ("Службени гласник РС", бр. 123/2012) Олимпијски комитет Србије извршио је рангирање врхунских спортиста за олимпијски спорт - пливање на основу остварених резултата у 2019. години.

Листу категорисаних спортиста можете пронаћи овде.

 

Обавештавамо Вас да ће Комисија „Жене и спорт“ Извршног одбора Олимпијског комитета Србије у среду 29. јануара 2020. године у просторијама Универзитета Унион у Београду, Ул. Народних хероја 30/I, Нови Београд, са почетком у 14:30 часова организовати семинар на тему „Тренер у улози психолога“.

Предавачи на семинару су:

- dr sci Марија Павловић, спец.мед.псих.
- Јелена Аруновић, селектор стрељачке репрезентације Србије и тренер Зоране Аруновић

 

 

Здравствена комисија Спортског савеза Београда у четвртак 23. јануара 2020. године са почетком у 12 сати у Београду у просторијама Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду, амфитеатар бр. 1 организују стручно саветовање.

Више о програму, сатници и предавачима можете прочитати овде или на сајту Спортског савеза Београда  https://sportskisavezbeograda.org.rs/

 

Након достављених предлога за календар такмичења и манифестација за 2020. годину, Такмичарска комисија ПСС уредила је Календар такмичења и манифестација за 2020. годину, а УО ПСС у складу са актима ПСС потврдио.

Цео календар можете наћи овде.