Latest

The latest news from the Joomla! Team

 

Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 на 45. седници одржаној 14. септембра о.г. донео је препоруке о мерама за сузбијање и заштиту од ширења заразе болести COVID-19 приликом одржавања спортских тренинга и такмичења у затвореном простору којим се дозвољава одржавање такмичења у затвореном простору без присуства публике.

Цео текст Закључка можете прочитати овде

 

Пливачки савез Србије,  под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије у Београду у Националном тренажном центру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку наставља са организовањем Развојног кампа. Камп у 2020. години одржаће се у нешто мањем броју како бисмо испоштовали све прописане мере заштите надлежних институција.

У складу са измењеним критеријумима национални селектор Игор Беретић утврдио је да ће критеријум за овогодишњи развојни камп бити критеријуми за шири списак потенцијалних учесника Олимпијских игара младих (ЈОГ 2022) који је сачињен на основу система квалификација који је важио за Олимпијске игре младих 2018 – Буенос Аирес. Списак чини 15 пливача и пливачица годишта 2004-2006 са оствареним А и Б нормама из 2018. године на  дан 22.01.2020. године уз позив још укупно 6-7 пливача и пливачица узраста 2005(м)-2006(ж) годиште које ће селектор позвати на основу дискреционог права анализирајући претходну такмичарску сезону и тренажни рад у текућој сезони.   

Позивају се:

У суботу. 5. септембра, у Заводу за спорт и медицину спорта, на отвореном пливалишту на Кошутњаку одржано је Летње појединачно и екипно мастерс првенство Србије у 50 m базену. 

Овај, по свему позитиван догађај био је овог лета инспирација за 63 мастерс пливача из 14 клубова. 

Најуспешнија екипа била је екипа ПК "Пливачке авантуре". Друго место освојили су пливачи ПК "11. Април", а треће место је заузела екипа ПК "Баракуда".

Медаљама су се наградили такмичари који су се у оквиру своје категорије пласирали као први, други и трећи у свим индивидуалним дисциплинама и штафетама. Преглед свих освојених медаља можете прочитати овде.

Више слика са овог такмичења можете пронаћи на фејсбук страници Савеза или кликом овде.

 

 

У складу са тренутном здравственом ситуацијом и развојем епидемиолошке слике у Србији, поштујући мере Владе Републике Србије и надлежних здравствених институција Пливачки савез Србије прилагодио је календар својих активности (такмичења, кампова, итд). Водећи рачуна првенствено о здрављу и добробити свих наших чланова померене су све првобитно планиране активности везане за организацију Развојних кампова ПСС.

У светлу тренутне ситуације, по ублажавању мера надлежних институција и јавних здравствених институција утврђено је да су се стекли услови за организовање Развојног кампа ПСС у 2020. години. Након процене одрживости програма и изводљивост одржавања кампа, национални селектор Пливачког савеза Србије утврдио је нове критеријуме за учешће на Развојном кампу ПСС који ће се одржати у Београду, на Кошутњаку од 29.09. до 02.10.2020. године у нешто мањем броју, како бисмо испоштовали прописане мере.

Обавештавамо све учеснике Летњег мастерс првенства које ће се одржати 05.09.2020. године на Кошутњаку да је померена сатница одржавања такмичења.

Расплив почиње у 12 сати, а такмичење у 13 сати.

 

 

Летње појединачно и екипно отворено мастерс првенство у 50m базену одржаће се у Београду, на отвореном пливалишту на Кошутњаку у Ул. Благоја Паровића 150 у суботу 05. септембра 2020. године од 10:00 до 15 сати (расплив почиње у 10:00, а такмичење у 11:00).

Такмичење ће се одржати у складу са свим препорукама Кризног штаба града Београда и у складу са Наредбама и препорукама надлежних институција. Протокол који је сваки учесник у обавези да поштује можете прочитати овде. Образац прописане изјаве можете преузети овде.