После одлуке Међународног олимпијског комитета и Организационог комитета Токио 2020 о новом датуму одржавања Игара (23. јул - 8. август 2021. године) Фина и Лен објавили су да ће у наредном периоду уследити прилагођавање календара активности и такмичења. 

Тренутно, отказана је већина квалификационих догађаја, неколико је одложено без нових датума. Фина је потврдила да ће сви квалификовани спортисти за ОИ задржати статус квалификованих спортиста, а о даљем процесу квалификација биће донета одлука.

С обзиром на нови датум Игара, Фина, у сарадњи са Пливачким савезом Јапана, у наредном периоду донеће одлуку о најприкладнијем решењу за датум одржавања Светског првенства у пливању које ће се одржати у Јапану у граду Фукуока у 2021. години. У наредном периоду очекује се одлука ЛЕН о датуму одржавања Европског првенства у пливању које је прелиминарно померено за датум 17. до 30. август 2020. године. Лен и Пливачки савез Мађарске ће најкасније у јуну месецу ове године, водећи рачуна о развоју пандемије ковид-19 и препорукама институција донети коначну одлуку о одржавању Европског првенства, не искључујући могућност померања такмичења на пролеће 2021. године.