Балканска конфедерација данас је донела одлуку о отказивању одржавања јуниорске Балканијаде у пливању која је требало да се одржи у првој недељи маја месеца о.г. Уз разумевање да ова одлука може изазвати велико разочарање спортиста и тренера који су се предано спремали за ово такмичење, водећи рачуна првенствено о здрављу свох учесника, одлучено је да се ово такмичење неће одржати у текућој години. 

Конфедерација земаља Медитерана је такмичење Комен куп у пливању, планирано за 19-21. јун 2020. године, одложила, а у наредном периоду Комен и Пливачки савез Грчке утврдиће да ли је могуће наћи одговарајући датум касније у току 2020. године.

Светска пливачка федерација - ФИНА, објавила је данас нови рок за остваривање норми за Олимпијске Игре - 29. јун 2021. године. 

Пливачки савез Србије обавештаваће јавност правовремено о свим информацијама и новитетима у календару међународних активности и такмичења које буду биле доступне, а у овом тренутку здравље, сигурност и добробит свих је наш приоритет број један.