У светлу тренутне здравствене ситуације која је акутна у целој Србији са различитим мерама по целој земљи, Управни одбор Пливачког савеза Србије, на електронској седници која је закључена 14. јула, донео је одлуку о отказивању летњих првенстава Србије.

Како бисмо обезбедили најбоље услове за све укључене у систем спорта, водећи одговорну политику према чланству и грађанству генерално, процена је да је тренутно ризик превелик за одржавање окупљања тих размера као што су државна првенства. На основу консултација, праћења и података здравствених и владиних институција, проглашених ванредних ситуација у Србији, а водећи рачуна првенствено о здрављу и добробити свих, Пливачки савез Србије сматра да је најодговорније решење да се откажу летња државна првенства, односно:

* Летње појединачно првенство Србије за пионире,

* Летње појединачно првенство Србије за кадете, јуниоре и у апсолутној конкуренцији,

* Летње отворено првенство Србије у пливању на отвореним водама.

 

Сви смо одговорни за јавно здравље и учинићемо све што можемо да бисмо подржали то и током тренутне непогодне здравствене ситуације. Пливачки савез Србије је дубоко погођен тренутном ситуацијом. Знамо колико напорно раде сви наши спортисти и тренери, али истовремено смо свесни да тренутна ситуација превазилази оквир спорта.     

Одлуке са 10. седнице УО ПСС можете прочитати овде.