Развојни програм за 2018. годину  


 

Развојни програм за 2017. годину  

 Извештај 2. Развојни камп, Београд 27-30.09.2017.  

 Извештај Развојни камп, Београд 12-15.04.2017.  

 

 

Други Развојни камп 2017. Пливачког савеза Србије одржао се под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије у Београду у Националном тренажном центру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку. Програм другог кампа наставио је јединствен приступ прилагођен специфичностима појединих узраста, као и захтевима модерне пливачке технике. Садржаји и програм организовани су према узрасним категоријама и активности су тематски груписане током четвородневног рада.

Програм кампа припремљен је под стручном рецензијом др Игора Беретића руководиоца програма кампа. Тренинг, напредна обука, видео анализе и теоретска предавања са пливачима, поред руководиоца програма кампа обавило је шест изабраних тренера: Себастијан Хигл члан Стручног савета, Радован Сиљевски, члан Стручног савета, Душан Величковић, члан Одбора тренера, Бојан Марковљев, Ненад Тодосијевић и Стеван Шошић уз посебно гостовање селектора Пливачког савеза Словеније Горазда Подржавника.

39 пливача јуниорске и кадетске узрастне категорије тренирало је на 2. Развојном кампу ПСС. Поред наставка упознавања пливача са специфичностима пливања, са посебним аспектом на стицање и усавршавање специфичне пливачке вештине, циљ је био и шире спортско и теоретско образовање, дружење, забава и такмичење. Новитет овог кампа је био рад по програму иностраног селектора са идејом значаја промене у тренажном процесу које стварају услове да пливачи и тренери добију услове за унапређење рада појединца, клуба и на крају репрезентације.  

Афирмишући савремени метод учења пливачких техника, камп је истовремено и истраживачки центар за процену свих релевантних чинилаца који обезбеђују успешан развој и учешће у пливачком спорту. Квалитет стварања пливача представља врло комплексан концепт у теорији и пракси.

Ограничен број учесника кампа омогућава индивидуалнији приступ раду. Таква организација омогућава највећи степен ефикасности рада.

 

 

 

Први Развојни камп 2017. Пливачког савеза Србије одржава се под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије у Београду у Националном тренажном центру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку. Програм је јединствен и прилагођен спечифичностима појединих узраста, као и захтевима модерне пливачке технике. План и програм, посебно за сваку узрасну категорију полазника кампа, разрађује садржаје и активности током четвородневног рада.

Програм кампа припремљен је под стручном рецензијом националног селектора Дејана Пејиновића и Игора Беретића руководиоца програма кампа. Тренинг, напредна обука, видео анализе и теоретска предавања са пливачима, поред селектора и руководиоца програма кампа обавља пет изабраних тренера: Матије Копривица, председник Стручног савета, Радован Сиљевски, члан Стручног савета, Душан Величковић, члан Одбора тренера, Бојан Марковљев и Небојша Костадиновић.

Тренутно 39 пливача јуниорске и кадетске узрастне категорије тренира у Развојном кампу ПСС и сви пливачи и тренери укључени у рад су веома ангажовани. Поред упознавања пливача са специфичностима пливања, са посебним аспектом на стицању и усавршавању специфичне пливачке вештине, циљ је и шире спортско и теоретско образовање, дружење, забава, такмичење.

Афирмишући савремени метод учења пливачких техника, камп ће истовремено представљати и истраживачки центар за процену свих релевантних чинилаца који обезбеђују успешан развој и учешће у пливачком спорту.

Ограничен број учесника кампа омогућава индивидуалнији приступ раду. Таква организација омогућава највећи степен ефикасности рада.

Камп се завршава у суботу, 15. априла у 13 сати.