Развојни програм за 2017. годину  

 Извештај Развојни камп, Београд 12-15.04.2017.  

Први Развојни камп 2017. Пливачког савеза Србије одржава се под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије у Београду у Националном тренажном центру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку. Програм је јединствен и прилагођен спечифичностима појединих узраста, као и захтевима модерне пливачке технике. План и програм, посебно за сваку узрасну категорију полазника кампа, разрађује садржаје и активности током четвородневног рада.

Програм кампа припремљен је под стручном рецензијом националног селектора Дејана Пејиновића и Игора Беретића руководиоца програма кампа. Тренинг, напредна обука, видео анализе и теоретска предавања са пливачима, поред селектора и руководиоца програма кампа обавља пет изабраних тренера: Матије Копривица, председник Стручног савета, Радован Сиљевски, члан Стручног савета, Душан Величковић, члан Одбора тренера, Бојан Марковљев и Небојша Костадиновић.

Тренутно 39 пливача јуниорске и кадетске узрастне категорије тренира у Развојном кампу ПСС и сви пливачи и тренери укључени у рад су веома ангажовани. Поред упознавања пливача са специфичностима пливања, са посебним аспектом на стицању и усавршавању специфичне пливачке вештине, циљ је и шире спортско и теоретско образовање, дружење, забава, такмичење.

Афирмишући савремени метод учења пливачких техника, камп ће истовремено представљати и истраживачки центар за процену свих релевантних чинилаца који обезбеђују успешан развој и учешће у пливачком спорту.

Ограничен број учесника кампа омогућава индивидуалнији приступ раду. Таква организација омогућава највећи степен ефикасности рада.

Камп се завршава у суботу, 15. априла у 13 сати.