Latest

The latest news from the Joomla! Team

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас спортисте и чланове олимпијског тима Србије и уручио им државну заставу, коју ће носити на Олимпијским играма у Паризу.  

 

Председник Вучић изразио је захвалност спортистима и пожелео им срећу на Олимпијским играма.

 

Пливачки савез Србије представљала је председник Снежана Жугић у пратњи пливача Андреја Барне, Велимира Стјепановића, Николе Аћина, Јустина Цветкова, Ање Цревар и селектора Душана Величковића.

 

 

Пливачки савез Србије обавештава пливачку и ширу јавност да је дошлодо промене датума одржавања такмичења Летњег појединачног и екипног првенства Србије за кадете планираног да се одржи у датумима 19-21. јул 2024. године на унутрашњем базену СЦ Раднички у Крагујевцу.

Водећи рачуна првенствено о здрављуи добробити свих учесника дошло је до промене датума услед немогућности и неблаговременог обавештавања спортског центра да у складу са Уговором и прописаним минимумима обезбеди услове за исправно одржавање првенства. Пливачки савез Србије је реаговао одмах по утврђивању ситуације и неиспуњења договореног и прилагодио програм такмичења о чему су сви клубови учесници обавештени истог момента када је ситуација утврђена.

Извињавамо се свим на евентулним непријатностима и обавештавамо све клубове о распореду и сатници такмичења:

  1. Део 20.07.2024. са почетком у 15 сати расплив и 16 сати такмичење
  2. Део 21.07.2024. са почетком у 09 сати расплив и 10 сати такмичење
  3. Део 21.07.2024. са почетком у 16 сати расплив и 17 сати такмичење

Целокупан измењени програм можете виде и на линку  https://live.swimrankings.net/43562/

За потребе тренинга на располагању је отворени базен 19.07. од 20 до 22 и 20.07. од 08-10.

 

Пливачки савез Србије обавештава пливачку и ширу јавност да ће се Летње појединачно и екипно првенство Србије за пионире одржати у Београду, на базену СЦ "Нови Београд" од понедељка 8. јула до уторка 9. јула 2024. године.

Такмичење ће бити појединачно и екипно и почеће у понедељак са поподневним делом од 16:00 расплив и од 17:00 такмичење. У уторак ће се одржати два дела, ујутру од 08:00 расплив, 09:00 такмичење и поподне од 16:00 расплив, 17:00 такмичење.

Обавештавамо све потенцијалне учеснике да у случају да дође до великог броја пријављених учесника, водећи рачуна првенствено о здрављу и добробити свих учесника, Пливачки савез Србије задржава право да измени сатницу и редослед дисциплина о чему ће сви бити благовремено обавештени. 

Тимски дух, младост, искуство, рад и срце донели европско злато за СРБИЈУ! Да упамтимо Велимир Стјепановић, Андреј Барна, Никола Аћин и Јустин Цветков су испливали штафету  4x100m слободно за историју и за понос целој Србији!

Шампиони, честитамо и ХВАЛА!

 

Бронза за Андреја Барну на Европском првенству у Београду

Трећег дана такмичења Андреј Барна освојио је бронзану медаљу у дисциплини 100м слободно са временом 47.66. Овим временом поставио је нови национални рекорд у овој дисциплини у категорији момака у апсолутној конкуренцији.

Ања Цревар остварила је 4. место у дисциплини 400 метара мешовито са временом 4:46.23, док је Катарина Милутиновић заузела 9. место у полуфиналу дисциплине 50м леђно са временом 28.75, а Нина Станисављевић 14. место са временом 29.20 у истој дисциплини. Такмичио се поподне и Ђурђе Матић у трци 100м делфин и са временом 52.85 заузео 16. место. Наступила је и женска штафета 4x100 слободно у саставу Катарина Милутиновић, Мина Каљевић, Јана Марковић и Мартина Буквић у финалу и са временом 3:45.64 заузела 8. место у укупном пласману.

 

Премијер Србије Милош Вучевић свечано је вечерас отворио Европско првенство у воденим спортовима које је почело данас и трајаће до 23. јуна и рекао да је главни циљ да Србија буде што чешће домаћин великих спортских такмичења.

На свечаном отварању кратко су се обратили су се и Хусеин Ал Мусалам, председник Светске федерације водених спортова, као и Антонио Хозе Силва, Председник Европске федерације водених спортова, који су истакли да су уверени да ће Србија и Град Београд бити одлични организатори ЕП.