Latest

The latest news from the Joomla! Team

 

После више од годину дана у Будимпешти се одржава прво велико међународно такмичење у пливању. У првој трци на 5km наш репрезентативац Тамаш Фаркаш остварио је време 57:02,02 и освојио 18. место. Тамаш је своју трку завршио са свега 1 минут и 18 секунди заостатка за првопласираним Италијаном.

У необичним условима и уз велике напоре организатора и учесника, пливачи се боре за повратак у спортске токове и надамо се да ће сви наши репрезентативци својим наступима најавити успешну спортску годину.

Све резултате можете прочитати овде.

 

На градској плажи језера Лупа, око 15 минута од олимпијског базена Дуна Арене, у северном делу Будимпеште одржаће се ЛЕН Европско првенство у пливању на отвореним водама. ЛЕН Европско првенство у синхроном пливању, скоковима у воду, пливању на отвореном водама и базенском пливању је први велики међународни догађај од почетка периода пандемије на коме учествује велики број људи из укупно 51 државе у периоду од 10. до 23. маја 2021. године у Будимпешти.

Србију ће у пливању на отвореним водама представљати пливач Тамаш Фаркаш који ће започети такмичење у среду 12. маја у 14:45 трком на 5km, док ће трку на 10km пливати у четвртак, 13. маја у 14:00.

 Лупа је вештачко језеро које је стари рудник напунио водом из извора који опскрбљује пола Будимпеште. Дубина од обале је 5 метара, чистоћа воде 99,2% за пиће, са 0,8% хлора. Температура је на дан 11.05.2021. била 17° у 10 часова.

Резултате можете пратити на званичној страни такмичења до које можете доћи кликом овде

Пливачки савез Србије обавештава пливачку и ширу јавност да ће се Летње појединачно и екипно првенство Србије за пионире одржати у Београду, на базену СРЦ "11. Април" од суботе 22. маја до недеље 23. маја 2021. године.

Такмичење ће бити појединачно и екипно и почеће у суботу са поподневним делом од 16:30. У недељу ће се одржати два дела, ујутру од 09:00 и поподне од 16:30. Расплив ће почети сат времена пре сваког дела. Обавештавамо све потенцијалне учеснике да у случају да дође до великог броја пријављених учесника, водећи рачуна првенствено о здрављу и добробити свих учесника, Пливачки савез Србије задржава право да измени сатницу и редослед дисциплина о чему ће сви бити благовремено обавештени.

 

Протеклог викенда, 08. маја 2021. године на олимпијском пливалишту Националниог тренинг центра на Кошутњаку одржало се Првенство Србије у пливању на 5000m у базену.

Такмичење је одржано у складу са свим препорукама надлежних институција и у складу са Здравственим протоколом ПСС.

На овогодишњем првенству одржана је и трка у мастерс категорији.

Списак првака Србије можете прочитати овде.

Честитамо свим пливачима учесницима првог Првенства Србије у пливању на 5000m у базену.

 

Од 07. до 08. маја о.г. одржала се 5. по реду у 2021. години седница Управног одбора. На овој седници која је одржана електронским путем одлучено је да ће се Летње појединачно и екипно државно првенство Србије за пионире, планирано за датуме 22-23.05.2021. одржати у Београду на базену СЦ "Нови Београд"

 

 

 

Пливачки клуб "Пролетер" из Зрењанина позива пливачку и ширу јавност да им се придруже на пливачком такмичењу "Младост-Розенфелд 2021" који ће организовати на затвореном базену СЦ "Југ" у Зрењанину 08. маја 2021. године.

Више детаља о правилима такмичења можете прочитати овде