Latest

The latest news from the Joomla! Team

 

Пливачки клуб "Спартак" у суботу, 25. септембра 2021. године организује пливачко такмичење Јесењи куп Суботице 2021 у Суботици на базену  СРЦ Прозивка и позива све заинтересоване да им се придруже,  поштујући прописане мере које можете прочитати овде.  

Више детаља о правилима такмичења можете прочитати овде

Пливачки савез Србије са великим задовољством обавештава пливачку и ширу јавност да ће се у Београду одржати

од 15. до 17. октобра 2021. године 

Комен Куп у пливању

Такмичење је за пливаче узраста 15. и 16. година и пливачице узраста 13. и 14. година. ће се одржати на базену "25. мај - Милан Гале Мушкатировић".

У наредним данима Стручни тим ПСС, на челу са селектором ПСС одредиће нове норме за учешће на такмичењу.

Комен Куп ће се одржати у складу са свим препорукама надлежних институција и у складу са Здравственим протоколом ПСС. Пливачки савез Србије обезбедиће пренос уживо свих трка сваког дана. Пропозиције такмичења можете прочитати овде.

 

Пливачки клуб "Баракуда" позива све заинтересоване да им се придруже 18. септембра 2021. године у Шапцу, на затвореном градском базену где ће бити организовано мастерс такмичење "3. Мастерс Чивијада".

Више о такмичењу можете прочитати овде.

Планом и програмом националних селекција у 2021. години није планиран организован наступ репрезентације ПСС на ФИНА Светским куповима.

С обзиром да на ФИНА Светским куповима не постоји могућност пријаве клубова, већ само нација, одлуком националног селектора дефинисано је  да за учешће на Фина Светским куповима, клубови који ће сами сносити трошкове за ова такмичења, могу да пријаве своје такмичаре који су у временском периоду од 01. јануара до 01. септембра 2021. године постигли резултат у вредности Б-норме за ОИ Токио 2020.   

 Више о самој серији такмичења сви заинтересовани могу прочитати на сајту ФИНА - Светски купови 2021

У недељу. 5. септембра, у Заводу за спорт и медицину спорта, на отвореном пливалишту на Кошутњаку одржано је Летње појединачно и екипно мастерс првенство Србије у 50 m базену. 

Овај, по свему позитиван догађај био је овог лета инспирација за још већи број пливача из Србије, али и из иностранства. Такмичило се укупно 98 мастерс пливача из 21 клуба. 

Најуспешнија екипа била је екипа ПК "Баракуда". Друго место освојили су пливачи ПК "Пливачке авантуре", а треће место је заузела екипа ПК "11. Април".

Медаљама су се наградили такмичари који су се у оквиру своје категорије пласирали као први, други и трећи у свим индивидуалним дисциплинама и штафетама. Преглед свих освојених медаља можете прочитати овде.

Више слика са овог такмичења можете пронаћи на фејсбук страници Савеза или кликом овде.

 

***ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ***

Развојни камп број 2. у 2021. години планиран за 28.09-01.10.2021. године, ОДЛАЖЕ СЕ због померања календара сезоне постављања балона на Кошутњаку. Нови датум одржавања кампа је октобар месец, тачније 19-22.10.2021.