Европско мастерс првенство у пливању, синхорном пливању, скоковима у воду и ватерполу, 2-7. септембар, Крањ, Словенија

 

 

Лен наставља са новитетима у организацији такмичења, започета је нова ера европског спорта у Глазгову и Берлину организовањем великог спортског спектакла у августу месецу где су се окупити најбољи спортисти Европе у пливању, синхроном пливању, скоковима у воду, гимнастици, атлетици, бициклизму, голфу, веслању и триатлону.

Одмах потом Лен је направио још један велики корак у организацији великих спортских манифестација и окупио све мастерс пливаче, синхроне пливачице, скакаче у воду и ватерполисте у исто време на истом месту на Европском мастерс првенству у пливању, сихнроном пливању, скоковима у воду и ватерполу. Од 2. до 7. септембра Словенија је била домаћин овог многобројног такмичења на коме је наступило преко 4.500 такмичара.

У пливању се такмичило 2.793 пливача преко 25 година, а Србију је достојно представљало 42 такмичара из 9 мастерс клубова: "Баракуда", "Пливачке авантуре", "11. Април", "Пролетер", "Нови Сад", "Полет", "Партизан" "Свети Никола", "Спарта". 

Како сви наши спортисти улажу велики напор и труд у сваки тренинг, показали су и мастерс пливачи да и њих прати срећа и још једном су показали да својим срцем могу да парирају јакој конкуренцији и обрадовали су нас медаљама:

Драгољуб Живић, из ПК "11. Април" освојио је 2 медаље у својој узрасној категорији `60-`64 и то:

- златна медаља у дисциплини 400м слободно

- бронзана медаља у дисциплини 200м леђно

 

Драгољуб Живић на додели медаља у дусциплини 400м краул

 

 

Млади пливач ПК "Свети Никола" Вук Милошевић обрадовао нас је златном медаљом у категорији `30-`34 године у дусвплини 200м прсно.

Вук Милошевић на додели медаља у дисциплини 200м прсно

  

Значајне резултате оствариле су и штафете:

- мушка штафета 4x50 мешовито 4. место (`100-`119 година)

- мешовита штафета ПК Пролетер - 5. место (`160-`190 година)

Честитамо свим нашим пливачима на достојном наступу у Крању.

 

ЈЕР ПЛИВАЊЕ ЈЕ, ЗНАТЕ, СПОРТ БРОЈ 1!